U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Hub Jurgens

Sinds mijn 10e jaar ben ik lid geweest van een vereniging namelijk “Fluit en Tamboerkorps in Lauradorp/Waubach” waar ik een concerttrom heb gespeeld. Naast de vereniging bezochten mijn vrouw en ik met vrienden vaak het wienertreffen in diverse lokaties.

De Steirische Harmonika vond ik toen al een prachtig instrument maar ik had mijn bezigheid binnen de vereniging. Sinds mei 2010 ben ik met vervroegd pensioen na 10 jaar op het mijnbedrijf werkzaam te zijn geweest en 35 jaar bij de overheid (CBS).Nu heb ik veel vrije tijd. 

Ik bezocht in 2010 Peter Hillmann op de camping en hij speelde een stuk op zijn Steirische Harmonika, na afloop vroeg hij of ik geen zin had in het leren van dit instrument. Hierop antwoordde ik dat ik dit moest overwegen en hoe ik aan zo’n instrument moest komen om eens te proberen. Dit is geen probleem je kunt er een van mij lenen om te proberen want ik heb vier Harmonikas. Hij leende mij een oude Stachel nog goed spelend. Hierop heb ik een paar weken ” gespeeld ”.

 Na die tijd vroeg hij aan mij of ik nog interesse had, zo ja dan zou hij een afspraak maken bij Rene Slapak. Zo gezegd zo gedaan. Na ongeveer 5 maanden heb ik toen zelf een Almrausch gekocht. 

Het beoefenen en bespelen van de Steirische Harmonika bevalt mij nog steeds goed.

Cookie-beleid

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan.

Gaat u akkoord?